Hoe scoort mijn gemeente vandaag?

door:
Robin Hoogervorst
15-10-2018

Weet jij hoe de gemiddelde woningoppervlakte binnen jouw gemeente is ten opzichte van andere gemeenten? Weet jij hoe jouw gemeente scoort op afvalscheiding? Bekijk het op Hoe scoort mijn gemeente vandaag.nl”

Nu er zo veel open data beschikbaar is kun je natuurlijk ook testen of jouw kennis overeenkomt met de data die beschikbaar is. Om deze data op een leuke manier te benutten lanceren wij nu “Hoe scoort mijn gemeente vandaag?”.nl. We publiceren iedere week een nieuwe indicator en met 2 kliks zie jij hoe jouw gemeente scoort!

Ik wist niet dat staphorst gemiddeld veel grote woningen had

Deze week kijken we, bijvoorbeeld, naar gemiddelde woningoppervlakte. Welke gemeenten denk jij die hier hoog op scoren? Welke gemeente heeft de hoogste gemiddelde woningoppervlakte? Hoe doet jouw gemeente het ten opzichte van de andere gemeenten in Nederland?

Het zou bijvoorbeeld als een verrassing kunnen komen dat Staphorst gemeente nummer 4 is op dit gebied. Of juist als een verrassing dat Utrecht en Den Haag niet in de top 5 te vinden zijn. Of dat de woningen in Rotterdam gemiddeld 14 m2 groter zijn dan in Amsterdam. Of dat de woningen in Amsterdam (gemiddeld kleinste) meer dan 3x kleiner zijn dan de gemiddelde woninggrootte in Renkum (gemiddeld grootste).

Nieuwsgierig naar komende indicatoren? Schrijf je in hier voor de wekelijkse mailing, of volg ons op twitter voor nieuwe updates.

Naar welke indicatoren ben jij nieuwsgierig?