Onze werkwijze

Wij helpen je om data in te zetten voor de juiste beleidsbeslissingen of strategische keuzes. Door te kijken naar zowel orgnisatorische, als technische aspecten breng je deze op de juiste manier samen.

Data-gedreven beleid

Wanneer je als organisatie meer data-gedreven beleid wil inzetten is er veel om rekening mee te houden. De beleidsprocessen moeten het mogelijk maken om data in te zetten, mensen binnen de organisatie moeten met de methoden kunnen werken, en data moet toegankelijk zijn voor deze inzet.

Door deze aspecten afzonderlijk te bekijken wordt er vaak geen synergie gevonden, en lopen mensen binnen de organisatie tegen frustraties aan. Hierdoor wordt de data niet op de juiste manier ingezet en benut. Zonde!

Wij kijken naar het complete spectrum en ondersteunen daar waar nodig. We helpen je om deze elementen in balans te brengen, op een manier die geschikt is voor jouw organisatie. Of helpen jouw team of organisatie jouw positie binnen dit spectrum versterken.

Download hier onze brochure voor een compleet overzicht

Beleid Data Organisatie

Van beleid naar data?
Of van data naar beleid?

Elke organisatie is anders. Daarom is een juiste aanpak en introductie van data-gedreven beleid cruciaal om goede stappen te zetten.

Voor het vormen van beleid zijn vele methoden. Beleidsvorming kan bijvoorbeeld puur op basis van onderbuikgevoel, op basis van een gedetailleerde data-analyse, of op basis van een gesprek met de juiste stakeholders.

Hoe mooi zou het zijn als je deze methoden kunt combineren? Door data en interpretatie als basis te gebruiken voor een gesprek combineer je het beste van de verschillende methoden.

Hoe beter de data voorziening, des te beter de data-gedreven methoden toegepast kunnen worden.

Combineer buikgevoel, data-analyse en gesprek voor de beste strategie

Is jouw organisatie meer top-down gericht, of juist meer bottom-up? Top-down organisaties starten met beter gebruik te maken van de al beschikbare data tijdens het vormen van het beleid. Tijdens het proces gaan we actief op zoek naar de beschikbare data, en maken deze beschikbaar zodat er en direct resultaat is, en deze in de toekomst verder gebruikt kan worden.

Of is jouw organisatie meer bottom-up. We gaan direct met de data aan de slag, en laten zien hoe het Data-Kompas platform je kan helpen om data voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk te maken op een betrouwbare en heldere manier.

Waar start jij?