Trainingen & Workshops

Ons aanbod trainingen en workshops helpen je om effectiever en op de juiste manier met data, onze methode en onze applicatie om te gaan.

Introductie workshop
"Data-gedreven strategie"

Bestuurders zien steeds meer de mogelijkheden van data-analyses. (Open) data geven de mogelijkheid tot data-gedreven strategische keuzes, in plaats van onderbouwing op basis van het buikgevoel. In de Data-Kompas workshop krijgt u de tools in handen om hier mee te starten.

 • Wat zijn (open) data en welke zijn relevant voor uw strategie?
 • Hoe kan ik deze data benutten?
 • Welke analyses zijn interessant?
 • Wat betekenen de analyses voor de te volgen strategie?

De introductie workshop "Data-gedreven strategie met Data-Kompas” geeft bestuurders en managers de eerste handvatten om data in te kunnen zetten voor hun strategie, aan de hand van cases, voorbeelden en analyses met Data-Kompas

Workshop "Introductie Data-Kompas"

Tijdens deze workshop leert u de technische vaardigheden om met Data-Kompas om te gaan, zodat ook u inzichten uit data kunt halen en deze kunt presenteren. U krijgt de handvatten aangereikt om data te kunnen selecteren, visualiseren, analyseren en presenteren.

 • Hoe kan ik de juiste data vinden?
 • Op welke manieren kan ik deze data gebruiken?
 • Hoe maak ik betrouwbare analyses?
 • Welke visualisaties kan ik presenteren?

Deze workshop is gericht op niet-technische medewerkers en is hands-on. U leert dan ook direct aan de slag te gaan, zonder ingewikkelde theorie.

Training: "Begeleider Decision room"

Een introductie in de decision room methode is leuk, maar het zelf begrijpen en begeleiden nog leuker! Heb je altijd al zelf sessie willen leiden rond strategische beslissingen binnen je organisatie? Tijdens deze training laten we je zien hoe je zelf de decision rooms begeleidt.

De expertise benodigd voor een decision room is tweeledig; zowel strategisch als technisch. Doel is om de medewerkers zo op te leiden dat beide expertises intern kunnen worden gecoverd. Voor complexe strategische vraagstukken, of complexe data-analyses kan altijd nog de expertise van Data-Kompas ingezet worden.

Een decision room krijgt nog meer toegevoegde waarde wanneer de deelnemers zelf met de data aan de slag kunnen. Dit zorgt ervoor, dat het vaker en sneller plaats kan vinden binnen de organisatie. Daarbij zorgt het ervoor dat de data meer leeft binnen de organisatie. Hierdoor gaan mensen het meer gebruiken, wat leidt tot betere beslissingen.

In de begeleidingstraining worden specifieke medewerkers opgeleid in het leiden van de decision room. Deze training bestaat uit 4 sessies van 1 dag, met huiswerkopdracht met sssie waar gebruikers gemiddeld een half uur per sessie mee bezig zijn. Tijdens deze sessies zullen de verschillende fasen van een decision uitgebreid aan bod komen, en hoe deze te implementeren en te begeleiden. De training bestaat uit 4 onderdelen:

 • Onderdeel 1: Inzicht geven in hoe decision rooms werken en op welke stappen de begeleiders aan de slag gaan (1 dagdeel)
 • Onderdeel 2: Leren over houden workshops en de connectie met data (1 dagdeel)
 • Onderdeel 3: Omgevingsanalyse sessie leren geven (3 dagdelen)
 • Onderdeel 4: De interpretatiesessie leren geven (3 dagdelen)

Nadat je bekend bent met de decision room kun je deze methode zelf in je organisatie inzetten. Deze training helpt medewerkers de sessies goed te begeleiden met behulp van onze applicatie.


Training: "Data-analyse met Data-Kompas"

Een introductie is leuk, maar een complete data-analyse nog leuker! Heb je interesse in data en vind je het leuk om met data aan de slag te gaan? Tijdens deze training laten we je zien hoe je zelf leert data te analyseren. Omdat Data-Kompas je helpt tijdens het proces, vereist dit geen uitgebreide technische kennis.

De expertise benodigd voor een decision room is tweeledig; zowel strategisch als technisch. Doel is om de medewerkers zo op te leiden dat beide expertises intern kunnen worden gecoverd. Voor complexe strategische vraagstukken, of complexe data-analyses kan altijd nog de expertise van Data-Kompas ingezet worden.

Een decision room krijgt nog meer toegevoegde waarde wanneer de deelnemers zelf met de data aan de slag kunnen. Door de technische innovaties van Data-Kompas is het niet meer nodig om uitgebreide technische kennis te hebben om met data aan de slag te kunnen gaan. Onze applicatie doet het moeilijke werk, en laat gebruikers zelf met de data aan de slag gaan en de resultaten te interpreteren.

Overdracht vanaf complete data-analyse door Data-Kompas naar gebruikers data-analyse geschiedt in de volgende vier stappen:

 • Stap 1: Data-Kompas bereid alle data analyses voor en presenteert deze tijdens de sessies. Op basis van deze analyses en visualisaties worden conclusies getrokken.
 • Stap 2: Data-Kompas bereid de data voor in de tool Data-Kompas en tijdens de sessie gaan de deelnemers live met de data aan de slag om te kijken wat zij kunnen ontdekken.
 • Stap 3: Data-Kompas bereid de data voor, en deelnemers gaan voor de sessie aan de slag met de data om te zien wat zij kunnen ontdekken.
 • Stap 4: De organisatie is zelf in staat om data in Data-Kompas in te laden en te analyseren. De analyses van de medewerkers worden tijdens een sessie met elkaar gedeeld en bediscussieerd.

Deze training zorgt er voor dat gebruikers veel met de applicatie aan de slag kunnen gaan en hun eigen data-analyse kunnen uitvoeren. Deze training bestaat uit 8 sessies van 1 dag, met een huiswerkopdracht per sessie waar gebruikers gemiddeld 2 uur per sessie mee bezig zijn.

Geïnteresseerd?

Neem contact op! of Bestel direct